Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

ΔΙΠΛΕΣ!

ΥΛΙΚΑ:
- 5 αβγά.
- λίγες σταγόνες, κονιάκ.
- ο χυμός ενός πορτοκαλιού και το ξύσμα του.
- αλεύρι σκληρό, όσο χρειαστεί.
ΣΙΡΟΠΙ:
1 φλυτζάνι μέλι.
1 φλυτζάνι ζάχαρη.
1 φλυτζάνι νερό.
ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ:
- καρύδια χοντροκομμένα.
- κανέλλα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Χτυπάτε τα αβγά με το κονιάκ, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού. Προσθέτετε το αλεύρι, για να γίνει ζύμη και ζυμώνετε μέχρι να μπορεί να ανοιχτεί, λεπτό φύλλο.
2. Ανοίγετε, ένα- ένα τα φύλλα και κόβετε λουρίδες μήκους 10 εκ. και πλάτους 5 εκ.
3. Ρίχνετε τις δίπλες σε καυτό λάδι και με τη βοήθεια 2 πειρουνιών, τις διπλώνετε σαν σεντόνι, στα τρία. Μόλις ροδίσουν τις βγάζετε, σε απορροφητικό χαρτί.
4. Όταν τηγανιστούν όλες, τις μελώνετε με το σιρόπι που έχετε ετοιμάσει. Τοποθετείτε σε πιατέλα και πασπαλίζετε με καρύδι τριμμένο και κανέλλα!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!

ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ !

ΥΛΙΚΑ:                                                                 
- 1 πακέτο(450 γραμ.)φρέσκο βούτυρο γάλακτος.
- 1/4  βούτυρο φυτίνη.
- 1/2 του φλυτζανιού, ζάχαρη.
- 2 κρόκους και ένα αβγό, ολόκληρο.
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα, διαλυμένη σε ελάχιστο χυμό λεμόνι.
- λίγη βανίλια σε σκόνη.
- 300-400 γραμμάρια, αμυγδαλόψυχα, χοντροκομμένη και καβουρντισμένη.
- ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα.
- λίγο ανθόνερο για μυρωδιά.
- αλεύρι( για όλες τις χρήσεις), όσο πάρει.

ΜΑΝΙΤΑΡΟΠΙΤΑ, σαν πίτσα!....εύκολη,νόστιμη, οικονομική!...


ΥΛΙΚΑ:

- 1 φύλλο σφολιάτας
- 2 φρέσκες τομάτες, τριμμένες στον τρίφτη.
- 2 μικρά κρεμμύδια ξερά ή ένα μεγάλο, τριμμένα στον τρίφτη.
- 2 μικρές κονσέρβες μανιτάρια, τεμαχισμένα (αν θέλετε, χρησιμοποιήστε και φρέσκα).
- ότι τυριά έχετε στο ψυγείο σας, τριμμένα.
- λίγο ελαιόλαδο- λίγη ρίγανη-
λίγη πάπρικα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- στρώνετε το φύλλο σφολιάτας, σε λαδωμένο ταψάκι.
- σωτάρετε τα μανιτάρια μέ τα κρεμμυδάκια, σε λιγο ελαιόλαδο, για λίγα λεπτά, έως ότου μαλακώσουν.
- τρίβουμε τις τομάτες στον τρίφτη.
- τρίβουμε, τα τυριά (ότι θέλουμε).
- τα τοποθετούμε όλα, πάνω στη σφολιάτα: τη τομάτα, τα μανιτάρια, λίγο ελαιόλαδο, λίγη ρίγανη και πάπρικα και πάνω- πάνω , καλύπτουμε με τα τυριά.
- ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς.(ανάλογα το φούρνο), για 20 λεπτά, περίπου.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!

Δεκατιανό (Κολατσιό) για το σχολείο....

Η παιδική ηλικία είναι μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδος για τη σωστή σωματική και ψυχική ανάπτυξη του ανθρώπου. Εκτός του ότι τα παιδιά, λόγω της ανάπτυξης, έχουν ιδιαίτερες ανάγκες σε ενέργεια και θρεπτικά συστατικά, στην παιδική ηλικία αναπτύσσονται και οι διατροφικές συνήθειες που συνήθως μας συνοδεύουν σε όλη τη μετέπειτα ζωή μας.........
 Μερικές προτάσεις για ένα έξυπνο κολατσιό,για το σχολείο:

Την επόμενη φορά που θα αγοράσετε γάλα…

Ξέρετε ότι αν το γάλα σε χάρτινη συσκευασία δεν πουληθεί στην καθορισμένη χρονική διάρκεια επιστρέφει στη βιομηχανία για να ανα-παστεριωθεί και να ξαναγυρίσει στο σούπερ μάρκετ; Απίστευτο; Ο νόμος επιτρέπει τις μεγάλες βιομηχανίες να επαναλάβουν τη διαδικασία έως 5 φορές, κάτι που αφήνει το γάλα χωρίς γεύση και τελικά χωρίς ποιότητα και διατροφική αξία. Όταν το....
γάλα φτάνει στο σούπερ μάρκετ για την πώληση,φέρνει έναν αριθμό στο κάτω μέρος της συσκευασίας του. Αυτό το νούμερο είναι από το 1 έως το 5. Αρκεί να αγοράζετε γάλα που φέρει έως τον αριθμό 3, δηλαδή γάλα που έχει αναπαστεριωθεί 2 φορές.Καλύτερα λοιπόν να μην αγοράζετε γάλα με αριθμό 4 ή 5, γιατί η ποιότητά του έχει σχεδόν καταστραφεί. Αν αγοράζετε κασόνι με μπουκάλια γάλα, ο ίδιος αριθμός αναγράφεται στο κάτω μέρος του, 1 έως 5. Αν έχει τον αριθμό 1 σημαίνει ότι βγαίνει από το εργοστάσιο για πρώτη φορά, αλλά αν έχει τον αριθμό 4 σημαίνει ότι έχει ήδη γυρίσει πίσω στη βιομηχανία 3 φορές.
Την επόμενη φορά που θα αγοράσετε γάλα, κοιτάξτε στον πάτο της συσκευασίας. Μην αγοράσετε γάλατα με αριθμό 4 ή 5, ούτε ακόμα και με 3, αν είστε λεπτομερείς στις αγορές σας.
http://www.olympicvillagenews.gr/
 

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Ζειά. Η "απαγορευμένη" τροφή των αρχαίων Ελλήνων

 Όμάδα επιστημόνων έφθασε εις τήν Θεσσαλονίκην, όπου εύρισκες τότε ανθρώπους άπό όλες τις φυλές. Ήρεύνησε προσε­κτικά και έδημοσίευσε τό 1922 τό πρώτο σύγγραμμα διά τις ομάδες αίματος και τις ιδιαιτερότητες εκάστης. Οί Έλληνες είναι κατά πλει­οψηφία "0" ομάδος και οί υπόλοιποι "Α" ομάδος, οί Χάζαροι είναι "Β" ομάδος κ.λπ.

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Όσπρια: Η τροφή του χειμώνα

Όσπρια: Η τροφή του χειμώνα
Τα όσπρια είναι κατηγορία με εξαιρετική θρεπτική αξία, καθώς είναι πλούσια σε πρωτεΐνη, αδιάλυτες και κυρίως διαλυτές φυτικές ίνες, φολικό οξύ, κάλιο, σίδηρο και μαγνήσιο.
Ανήκουν στην κατηγορία των λαχανικών και περιλαμβάνουν τα φασόλια, τις φακές, τα ρεβίθια, τα κουκιά, τη φάβα αλλά και τις υποκατηγορίες αυτών. Είναι ιδιαίτερα ωφέλημα και πρέπει να υπάρχουν στην διατροφή μας ειδικά τον χειμώνα που οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές. Η σόγια είναι ιδανικό υποκατάστατο κρέατος, ενώ είναι πλούσια και σε ισοφλαβόνες που έχουν αντικαρκινική δράση.