Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018

Αυτά τα βότανα θα σας βοηθήσουν στην απώλεια βάρους


Αυτά τα βότανα θα σας βοηθήσουν στην απώλεια βάρους
Τα βότανα μπορούν να βοηθήσουν στον έλεγχο του σωματικού βάρους. Μάλιστα, η σωστή χρήση τους συμβάλλει στο αδυνάτισμα, χωρίς να χρειαστεί να καταφύγετε σε οδυνηρές δίαιτες. Δείτε ποια είναι αυτά:
Βασιλικός: Πιείτε καθημερινά 2 ποτήρια, μετά από κάθε γεύμα. Το ρόφημα βασιλικού βοηθάει στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας.
Φασκόμηλο: Ενεργοποιεί τον μεταβολισμό και βοηθάει στο να αποβληθούν τα περιττά υγρά. Πιείτε δύο ποτήρια καθημερινά. Ένα μετά το μεσημεριανό γεύμα κι ένα μετά το βραδινό.
Χαμομήλι: Πιείτε δύο φορές την ημέρα ένα ζεστό φλιτζάνι. Βοηθάει σημαντικά στο να «αποκτήσετε» επίπεδη κοιλιά καθώς καταπολεμά το πρήξιμο.
votana adynatisma 1
Λουΐζα: Είναι το κατεξοχήν βότανο του αδυνατίσματος καθώς καίει το λίπος. Το ιδανικό θα ήταν να πίνετε ένα ποτήρι λουίζα κάθε πρωί και βράδυ.

Σπιρουλίνα: Ιδανική για να καταπολεμήσετε την βουλιμία. Σε ένα ποτήρι φρέσκο νερό ή φρέσκο χυμό διαλύετε ένα κουταλάκι σκόνη σπιρουλίνας και το πίνετε μισή ώρα πριν το φαγητό.
Πράσινο τσάι: Είναι ίσως το πιο γνωστό βότανο ειδικά για την αποτοξίνωση. Μπορείτε να πιείτε έως και 4-5 κούπες την ημέρα, εννοείται, πάντα χωρίς ζάχαρη.
Μην ξεχνάτε: Πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε δίαιτα, θα πρέπει να απευθυνθείτε στο γιατρό σας ή σε διαιτολόγο
ΠΗΓΗ
https://www.mothersblog.gr/mama/diaites/story/60156/ayta-ta-votana-tha-sas-voithisoyn-stin-apoleia-varoys 


Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

Ποιες είναι οι πιο υγιεινές τροφές με πολλά λιπαρά;

Υπάρχουν τροφές με πολλά λιπαρά, τις οποίες δεν χρειάζεται να αποφεύγουμε• το αντίθετο. Το σώμα χρειάζεται μια ορισμένη ποσότητα λίπους από τη διατροφή, ώστε να βοηθήσει στη λειτουργία των ορμονών, στη μνήμη και στην απορρόφηση συγκεκριμένων θρεπτικών στοιχείων. Τα υγιεινά λιπαρά ενός γεύματος δημιουργούν επίσης αίσθηση κορεσμού, επιβραδύνουν την πέψη των υδατανθράκων και προσθέτουν γεύση στο φαγητό. Τα πιο υγιεινά λιπαρά είναι τα μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά, που περιλαμβάνουν τα ωμέγα-3 και τα ωμέγα-6 λιπαρά οξέα.

9 υγιεινές τροφές με πολλά λιπαρά

1. Αβοκάντο

Ένα αβοκάντο 201 γραμμαρίων περιέχει περίπου 29 γραμμάρια λίπος και 322 θερμίδες. Έχει υψηλά ποσοστά μονοακόρεστων λιπαρών οξέων που ονομάζονται ελαϊκό οξύ, το οποίο πιστεύεται ότι παρέχει πολλά οφέλη στην υγεία μέσω της αντιφλεγμονώδους δράσης του. Τα αβοκάντο έχουν πολλές φυτικές ίνες και είναι το μόνο φρούτο που παρέχει τα 13.5 γραμμάρια από τα συνιστώμενα 25 γραμμάρια και 38 για τους άνδρες/ μέρα. Το αβοκάντο επίσης περιέχει μια ουσία που ονομάζεται λουτένη, απαραίτητη για την υγεία των ματιών.

2. Σπόροι chia

Αν και μικροί σε μέγεθος, οι σπόροι chia διαθέτουν μια ποικιλία θρεπτικών στοιχείων. 30 γραμμάρια σπόρων περιέχουν 8.71 γραμμάρια λίπους, μεγάλο μέρος των οποίων είναι ωμέγα-3. Τα τελευταία μπορούν να ανακουφίσουν από συμπτώματα ρευματοειδούς αρθρίτιδας και να μειώσουν τα τριγλυκερίδια στο αίμα. Έρευνα του 2014 φαίνεται να αποδεικνύει μάλιστα ότι το αλεύρι από αυτούς τους σπόρους μειώνει την αρτηριακή πίεση σε άτομα με υπέρταση. Τέλος, παρέχουν αντιοξειδωτικά, φυτικές ίνες, πρωτεΐνη, σίδηρο και ασβέστιο.

3. Μαύρη σοκολάτα

Τρώγοντας ακόμα και λίγη μαύρη σοκολάτα, μπορείτε να κοιμίσετε την λαιμαργία σας για κάτι γλυκό, ενώ παράλληλα θα σας παρέχει μια καλή ποσότητα υγιεινών λιπαρών, όπως επίσης θρεπτικών συστατικών, όπως σίδηρο και κάλιο. Η μαύρη σοκολάτα περιέχει επίσης 41 mg μαγνησίου, που αντιστοιχεί στο 13% περίπου της συνιστώμενης ποσότητας πρόσληψης ανά μέρα για τις ενήλικες γυναίκες. Εκτός από το μαγνήσιο όμως, είναι πλούσια σε φλαβονοειδή αντιοξειδωτικά. Διάφορες έρευνες φαίνεται να υποστηρίζουν ότι η μέτρια κατανάλωση μαύρη σοκολάτας μειώνει τον κίνδυνο καρδιοπαθειών και βελτιώνει τη λειτουργία του εγκεφάλου.

4. Αυγά

Τα αυγά αποτελούν δημοφιλή πηγή πρωτεϊνών, ειδικά για τους χορτοφάγους. Παραδοσιακά, οι άνθρωποι πίστευαν ότι το ασπράδι ήταν το πιο υγιεινό μέρος της, αλλά τώρα φαίνεται ότι ο κρόκος περιέχει σημαντικά θρεπτικά στοιχεία. Ο κρόκος επίσης περιέχει βιταμίνη D και χολίνη, μια βιταμίνη Β που στηρίζει τη λειτουργία του ήπατος, του εγκεφάλου, των νευρών και των μυών.

5. Λιπαρά ψάρια

Τα λιπαρά ψάρια είναι εφοδιασμένα με ακόρεστα και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που παίζουν σημαντικό ρόλο στην υγεία της καρδιάς και του εγκεφάλου. Η Αμερικάνική Ένωση Καρδιολόγων συστήνουν να καταναλώνουμε 2 μερίδες λιπαρών ψαριών την εβδομάδα. Κάποιες από τις καλύτερες επιλογές περιλαμβάνουν:
– Φρέσκο τόνο
– Ρέγγα
– Σκουμπρί
– Σολομός
– Σαρδέλες
– Πέστροφα

6. Λιναρόσπορος

Ο λιναρόσπορος επίσης περιέχει σημαντικές ποσότητες ωμέγα-3 λιπαρών οξέων και μια γενναία δόση φυτικών ινών. Κάθε 2 κουταλιές της σούπας περιέχουν σχεδόν 9 γραμμάρια λιπαρών, σχεδόν τελείως μονοακόρεστα, και 5.6 γραμάρια φυτικών ινών. Η περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες αυξάνουν την αίσθηση κορεσμού και μειώνουν τη χοληστερόλη. Ο λιναρόσπορος είναι επίσης πλούσιος σε λιγνάνες, μια φυτική αντιοξειδωτική ουσία. Οι έρευνες υποστηρίζουν ότι η υψηλή πρόσληψή τους μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιοπαθειών σε ορισμένους ανθρώπους, αλλά απαιτείται περισσότερη έρευνα.

7. Ελιές

Αναπόσπαστο μέρος της Μεσογειακής δίαιτας, οι μαύρες ελιές παρέχουν 6.67 γραμμάρια λιπαρών ανά 100 γραμμάρια, κυρίως μονοακόρεστα, μαζί με 13.3 γραμμάρια φυτικές ίνες. Πρόσφατες έρευνες αναφέρουν ότι μια ουσία στις ελιές που ονομάζεται ελευρωπαΐνη και προλαμβάνει κατά του διαβήτη. Οι ελιές έχουν μεγάλα ποσοστά νατρίου. 5 μεγάλες ή 10 μικρές ελιές θεωρούνται μια κανονική μερίδα.
ΠΗΓΗ: http://enallaktikidrasi.com/2018/07/poies-igieines-trofes-polla-lipara/

Πότε πρέπει να βγείτε αμέσως από τη θάλασσα

Πότε πρέπει να βγείτε αμέσως από τη θάλασσαΤο καλοκαίρι έφτασε και μία από τις αγαπημένες συνήθειες για μικρούς και μεγάλους είναι το κολύμπι στις θάλασσες. Άλλωστε εκτός από δροσιά αποτελεί μια σημαντική αερόβια άσκηση και μια απόλαυση που συνδυάζεται με τις διακοπές.
Μαζί με το κολύμπι ωστόσο καραδοκούν και πολλοί κίνδυνοι, ενώ κάθε καλοκαίρι αυξάνονται οι πνιγμοί μεγάλων και παιδιών.
Το Λιμενικό δίνει συμβουλές προς τους κολυμβητές για να απολαύσουν τη θάλασσα:
  • Μην απομακρύνεσαι κολυμπώντας από τις ακτές, όταν μάλιστα δεν ξέρεις καλό κολύμπι. Έχεις σκεφτεί ότι η επιστροφή είναι περισσότερο κουραστική;
  • Καλό είναι να κολυμπάς με παρέα.
  • Έχεις φάει; Περίμενε να περάσουν 3 – 4 ώρες για να κολυμπήσεις. Καλό είναι, όμως, ν’ αποφεύγεις να μπαίνεις τελείως νηστικός στο νερό.
  • Έχεις πιει οινοπνευματώδη ποτά; Έχε κατά νου ότι αλκοόλ και κολύμβηση είναι επικίνδυνος συνδυασμός.
  • Μην κάνεις βουτιές σε περιοχές που δεν γνωρίζεις το βάθος ή τη διαμόρφωση του βυθού, ή σε περιοχές με βράχια και πέτρες.
  • Μην σπρώχνεις και μην βυθίζεις άλλους στη θάλασσα.
  • Μην κολυμπάς σε περιοχές όπου υπάρχουν πινακίδες που προειδοποιούν ότι η θάλασσα είναι μολυσμένη.
  • Μην κολυμπάς, όταν οι καιρικές συνθήκες είναι κακές και σε θάλασσα με μεγάλα κύματα ή ισχυρά ρεύματα.
  • Μην κολυμπάς μόνος τη νύχτα και πάντα να έχεις οπτική επαφή με το σύντροφό σου κολυμβητή.
  • Αν αισθάνεσαι ρίγος ή ζαλάδα, φοβάσαι ή κρυώνεις βγες αμέσως από τη θάλασσα.
  • Καθώς κολυμπάς παρατηρείς ότι σε παρασέρνει το ρεύμα; Μην πανικοβάλλεσαι. Δες από πού φυσάει ο άνεμος. Στρέψε το στόμα και την μύτη σου από την αντίθετη κατεύθυνση και προσπάθησε απλώς να κρατηθείς στην επιφάνεια. Παρατηρείς μήπως ότι το ρεύμα είναι παράλληλο προς την ακτή; κολύμπα μαζί του πλησιάζοντας την παραλία υπό γωνία.
  • Αισθάνεσαι κίνδυνο; Κάλεσε βοήθεια.
  • Κουράστηκες κολυμπώντας; Μην σε πιάνει πανικός. Μείνε στην επιφάνεια σε οριζόντια θέση και συνεχίζεις ήρεμα το κολύμπι όταν ξεκουραστείς.
  • Έπαθες «κράμπα»; Μη φοβηθείς. Χαλάρωσε το μέρος του σώματος που «πιάστηκε» και με αργές κινήσεις κολύμπησε προς την ακτή.
  • Αν υπάρχουν σημαδούρες που δείχνουν τα όρια έξω από τα οποία επιτρέπεται να κινούνται τα ταχύπλοα σκάφη, μην κολυμπάς πέρα απ’ αυτές.
  • Μην κολυμπάς στα ανοιχτά, εκεί όπου περνάνε βάρκες ή ταχύπλοα.
  • Υψώθηκε από τον ναυαγοσώστη κόκκινη σημαία κινδύνου; Βγες γρήγορα έξω απ’ το νερό Η κόκκινη σημαία μπορεί να σημαίνει είτε ότι τα κύματα / ρεύματα έχουν γίνει πολύ επικίνδυνα, είτε ότι υπάρχει ρύπανση στην θάλασσα είτε ότι ελλοχεύει κάποιος άλλος κίνδυνος.
  • Αντιλήφθηκες κάποιον κολυμβητή να ζητάει βοήθεια ή να κινδυνεύει στο νερό; Βρες ένα αντικείμενο που επιπλέει και ρίξε το κοντά του για να πιαστεί, εάν υπάρχει. Κάλεσε για βοήθεια.
Συμβουλές για γονείς
  • Σε περίπτωση που πλησιάσεις το θύμα ή είσαι ήδη κοντά του, έχει υπόψη ότι μπορεί να κινδυνέψεις και εσύ αν πιαστεί πάνω σου βίαια και απότομα
  • Ποτέ μην αφήνεις το παιδί σου χωρίς επίβλεψη μέσα ή κοντά στο νερό.
  • Μη θεωρείς ότι «μπρατσάκια», φουσκωτές κουλούρες κ.λ.π. υποκαθιστούν την υποχρέωσή σου να επιβλέπεις το παιδί σου.
  • Δίδαξε το παιδί σου ότι δεν πρέπει ποτέ να κολυμπά μόνο του.
  • Να παίζεις μαζί του στα ρηχά, μέχρι να εξοικειωθεί με το νερό.
  • Φοβάται το παιδί σου να μπει στο νερό; Μην το αναγκάζεις.
  • Χρησιμοποίησε σωσίβιο ή άλλη συσκευή επίπλευσης αν δεν ξέρει καλό κολύμπι.
Ήξερες ότι:
  • Εάν ο αέρας παρασύρει την μπάλα ενός παιδιού στα βαθιά κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, εκείνο μπορεί να επιχειρήσει να την πιάσει;
  • Αρκετά μπαίνουν στη θάλασσα ακόμα και εάν έχουν φάει;
  • Toξέρεις ότι το παιδί σου μπορεί να κάνει εμετό καθώς κολυμπάει και, στην προσπάθειά του ν’ αναπνεύσει να κινδυνεύσει να πνιγεί ακόμα και από τον ίδιο του τον εμετό;
  • Ένα παιδί μπορεί να πνιγεί σε χρόνο τόσο λίγο όσο είναι το χρονικό διάστημα που χρειάζεσαι να απαντήσεις στο τηλέφωνο;
  • Ένα παιδί μπορεί να πνιγεί σε λιγότερο από μια ίντσα νερό;
  • Στο παιδί στο οποίο εγκαίρως έγινε καρδιοαναπνευστική ανάνηψη έχει 5πλάσια πιθανότητα να μην παρουσιάσει επιπλοκές μετά από έναν παρ’ ολίγο πνιγμό;