Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Η συνωμοσία της … ζάχαρης!



Από όλα τα τρόφιμα που καταναλώνουμε σήμερα, η επεξεργασμένη ζάχαρη είναι από τα πιο επικίνδυνα.Στην Αμερική, η κατανάλωση επεξεργασμένων τροφίμων, που περιέχουν ζάχαρη, κοστίζει  έως και $55 δισ ετησίως σε οδοντιατρικούς λογαριασμούς. Έτσι, υπάρχει μια ολόκληρη βιομηχανία που κερδίζει τεράστια ποσά από αυτήν την προγραμματισμένη εξάρτηση των ανθρώπων από την ζάχαρη.Το 1915, ο μέσος Αμερικάνος κατανάλωνε 5-10 κιλά ζάχαρης τον χρόνο. Σήμερα, ο μέσος πολίτης καταναλώνει ζάχαρη ίση με το βάρος του σώματός του. Και αν αναλογιστούμε πως πολλοί δεν τρώνε γλυκά κλπ. τότε αυτό σημαίνει ότι αρκετοί είναι αυτοί που καταναλώνουν περισσότερη ζάχαρη και από το βάρος τους!

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

ΠΑΙΔΙΑ....Εκπαίδευση, πειθαρχία, εξαναγκασμός & καταπίεση της δημιουργικότητας & της μοναδικότητας....

Σε οποιαδήποτε χώρα παγκοσμίως και αν κοιτάξετε, το σύστημα της παιδείας είναι το ίδιο. Μάλιστα, με την πάροδο των χρόνων, οι απαιτήσεις μας από τα παιδιά αυξάνονται. Απαραίτητη προϋπόθεση για το "πέρασμα της τάξης" και την  μελλοντική εξέλιξη είναι η αποστήθιση, με μεγάλο όμως πλήγμα στην αγάπη για το διάβασμα και τη μάθηση.Ο τρόπος που λειτουργεί η παιδεία είναι σαν ένα "εργοστάσιο" εμφύτευσης γνώσης. Οι καθηγητές τις περισσότερες φορές δεν ενδιαφέρονται,

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Τι προτίμησαν οι φίλοι του βιβλίου το 2011;

Τι διαβάσαμε το 2011; Το περιοδικό "Διαβάζω" στο τελευταίο του τεύχος (Ιανουάριος 2012) επιχειρεί έναν κριτικό απολογισμό στον τομέα της ελληνικής πεζογραφίας και της ποίησης.
Ο Γιώργος Ξενάριος επισημαίνει ότι, υπό την πίεση της τρέχουσας κρίσης, αυξάνονται και πληθύνονται τα μυθιστορήματα με θέμα τη Μεταπολίτευση και συνεχίζουν να εμφανίζονται αναδρομές για τις «χαμένες πατρίδες» με ένα «επαναγεννημένο εθνολαικισμό».
Παράλληλα, γιγαντώθηκε το κύμα της παραλογοτεχνίας, με πληκτικά επαναλαμβανόμενη αισθηματολογία και -όπως την χαρακτηρίζει- ιστοριολαγνική ψιμυθίωση.
Ακολουθούν τα βιβλία που ξεχώρισαν, σύμφωνα με τη ματιά του περιοδικού