Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Κανταΐφι νηστίσιμο

                
 Υλικά                                                              
1 1/2 κούπα βιτάμ λιωμένο 
1/2 κιλό κανταΐφι

1/2 κιλό καρύδια χοντροαλεσμένα

2-3 κουταλάκια κανέλα

1/4 της κούπας ζάχαρη

Για το σιρόπι
4 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό

χυμό μισού λεμονιού

Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Ακτιβιστές της Greenpeace στη μονάδα της ΔΕΛΤΑ!



Συμβαίνει τώρα!Οι ακτιβιστές μας βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη μονάδα της ΔΕΛΤΑ, στον Ταύρο, και τοποθετούν αυτοκόλλητα «90% Μεταλλαγμένες Ζωοτροφές» σε φορτηγά που μεταφέρουν το γάλα της εταιρείας! Εδώ και 3 μήνες, η μεγαλύτερη γαλακτοβιομηχανία της χώρας δεν έχει ανακοινώσει κανένα μέτρο και καμία δέσμευση για το πώς σκοπεύει να καθαρίσει οριστικά τις ζωοτροφές της από τα μεταλλαγμένα. Μάλιστα σε κάποια προϊόντα της αναγράφει ότι «παράγονται από αγελάδες που δεν έχουν τραφεί με γενετικά τροποποιημένες ζωοτροφές», παρόλο που δείγματα ζωοτροφών της βρέθηκαν σε αναλύσεις της Greenpeace να περιέχουν μεταλλαγμένα μέχρι και 90%!Ζητάμε από την ΔΕΛΤΑ
να εξασφαλίσει άμεσα καθαρές, ελληνικές ζωοτροφές χωρίς μεταλλαγμένα.
Δεν πρόκειται να σταματήσουμε μέχρι να πάρουμε ουσιαστικές δεσμεύσεις!

http://oellhnaskatanalotis.blogspot.com/2012/04/greenpeace.html 

....Αυτάρκεια: Aποθήκευση τροφίμων ανά έτος....Τί πρέπει νά αποθηκεύσετε στό κελλάρι σας.


Τό κελλάρι σας θά πρέπει νά αποτελείται άπό τρεις βασικές κατηγορίες τροφίμων: ξηρά τροφή, κονσερβαρισμένη τροφή, καί βοηθητικά τρόφιμα. 
Γιά τά τρόφιμα σέ κονσέρβεςς, νά ακολουθείτε μονίμως τόν κανόνα Ότι Μπαίνει Πρώτο Βγαίνει Πρώτο, ώστε νά τά ανανεώνετε. Πάντα νά τοποθετείτε τίς νεώτερες κονσέρβες στό πίσω μέρος τοϋ ραφιού, καί νά μετακινείτε τίς παλιότερες μπροστά. Νά τρώτε τά παλιότερα τρόφιμα πρώτα.  Είναι καλή ιδέα νά βάζετε ημερομηνία σέ κάθε αποθηκευμένο τρόφιμο. Έγώ χρησιμοποιώ έναν μαρκαδόρο μέ μύτη μέσου πάχους. 'Άν έχετε πολλές κονσέρβες νά σημαδέψετε, χρησιμοποιείτε μία σφραγίδα χρονολόγησης. Γιά νά είστε πάντα ενήμεροι, νά χρησιμοποιείτε ένα ημερολόγιο πολλαπλών ετών.

Βάλτε την Άνοιξη στο σπίτι!

Η Άνοιξη έφτασε και είναι η ώρα να ανανεωθούμε… εμείς και το σπίτι μας!
Διαβάστε παρακάτω δέκα απλά και ανέξοδα βήματα που μπορείτε να κάνετε για να βάλετε το άρωμα της άνοιξης στο σπίτι σας!
1. Χρώμα!
Δεν εννοούμε φυσικά πως πρέπει να αρχίσετε να βάφετε όλο το σπίτι. Μπορείτε απλά να αντικαταστήσετε διακοσμητικά στοιχεία του καθιστικού σας, με άλλα πιο φρέσκα στην όψη. Κρύψτε τα animal prints, τα γούνινα ριχτάρια και μαξιλαράκια, και βγάλτε στην επιφάνεια τουρκουάζ κεριά, λαχανί βάζα, φούξια μαξιλάρια λουλουδάτες πετσέτες σε κουζίνα και μπάνιο, ακόμη και χρωματιστά παστέλ σερβίτσια… Αν τα οικονομικά σας το επιτρέπουν, επιλέξτε ακόμη και μια ανθισμένη ταπετσαρία που θα σας συντροφεύει όλες τις εποχές  αναζωογονώντας σας!

Διώξε τους σκόρους με δικά σου φυσικά προϊόντα!


Τώρα που μαζεύεις τα χειμωνιάτικα για το καλοκαίρι βασική προϋπόθεση είναι να τα προφυλάξεις από τον σκόρο που μπορεί να παραμονεύει παντού. Γιατί όμως να αγοράσεις χημικά αντισκορικά από αυτά που κυκλοφορούν στο εμπόριο και να μην χρησιμοποιήσεις άλλα πιο φυσικά προϊόντα;
Διάβασε παρακάτω μια πρόταση εναλλακτικής οικολογίας, μιας και υπάρχουν αρκετές φυσικές μυρωδιές τις οποίες το ενοχλητικό ζωύφιο δεν αντέχει!
Οι σκόροι ανήκουν στον όμορφο κόσμο των πεταλούδων. Όμως το αποτέλεσμα της παρέμβασής τους στο νοικοκυριό μας, είναι τις περισσότερες φορές καταστροφικό. Τρέφονται από τις ίνες στο μαλλί και το μετάξι και η μυρωδιά του ιδρώτα τους είναι ιδιαίτερα ελκυστική. Έτσι ο πρώτος κανόνας στην αποθήκευση των χειμερινών ενδυμάτων σας είναι να σιγουρευτείτε ότι είναι καθαρά. Όλα τα βαριά ρούχα που δεν θα φορέσετε άλλο θα πρέπει να τα τινάξετε καλά για να πέσουν τα αυγά και οι προνύμφες και θα τα φυλάξετε σε όσο το δυνατόν πιο ξερό και κρύο περιβάλλον.

Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Καθαρίστε οικολογικά!


Μπορείτε να μειώσετε τον αντίκτυπο που έχει στον πλανήτη και σε εσάς, η χρήση πολλών χημικών προϊόντων, με την παραγωγή των δικών σας υλικών καθαρισμού από τα συστατικά που μπορείτε να έχετε διαθέσιμα οποιαδήποτε στιγμή στην κουζίνα σας! Το ξίδι, η σόδα και ο χυμός λεμονιού είναι συστατικά βάσεις για σχεδόν κάθε σπιτικό καθαριστικό προϊόν.
Σε μερικές συνταγές μπορεί να πρέπει να προσθέσετε μια ή δύο σταγόνες από το κανονικό απορρυπαντικό για τα πιάτα, αν και οποιοδήποτε σαπούνι θα κάνει. Τα σαπούνια με φυτική βάση είναι προτιμότερα για να διατηρήσετε το καθαριστικό σας όσο το δυνατόν πιο «πράσινο».