Κανταΐφι νηστίσιμο

                
 Υλικά                                                              
1 1/2 κούπα βιτάμ λιωμένο 
1/2 κιλό κανταΐφι

1/2 κιλό καρύδια χοντροαλεσμένα

2-3 κουταλάκια κανέλα

1/4 της κούπας ζάχαρη

Για το σιρόπι
4 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό

χυμό μισού λεμονιού



Δημιουργία
Στρώνουμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί 30χ30, το μισό κανταΐφι αφού πρώτα το ανοίξουμε να ξεκολλήσουν οι ίνες του.
Το περιχύνουμε με το μισό λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε τα καρύδια με την κανέλα και την ζάχαρη και τα απλώνουμε πάνω από το κανταΐφι. Από πάνω βάζουμε το υπόλοιπο κανταΐφι, ανοιγμένο καλά και το περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο. Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς και ψήνουμε πάνω-κάτω μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

Φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας τη ζάχαρη και το νερό για 7 λεπτά περίπου και στο τέλος προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού.

Ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι στο ζεστό κανταΐφι και το αφήνουμε να το πιει χωρίς να το σκεπάσουμε.

Όταν κρυώσει κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρουμε.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
( ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΝΤΕΓΡΑΨΑ, ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ BLOG, ΤΗΣ ΜΑΡΙ. ΤΗΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, ΠΟΛΥ! ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ, ΕΔΩ:http://mariplateau.blogspot.com/2011/04/blog-post.html)


1 σχόλιο:

  1. Σε βρήκα λοιπόν κι εγώ!! χαίρομαι που σου άρεσε το κανταΐφι, καλή συνέχεια εύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Χριστούγεννα τότε...... και τώρα......

Ανακάλυψα στο διαδίκτυο τις παρακάτω φωτογραφίες από την Χριστουγεννιάτικη Αθήνα του 1950-1960, τότε που υπήρχε φτώχεια αλλά κα ελπίδα γι...