Καθαρίστε οικολογικά!


Μπορείτε να μειώσετε τον αντίκτυπο που έχει στον πλανήτη και σε εσάς, η χρήση πολλών χημικών προϊόντων, με την παραγωγή των δικών σας υλικών καθαρισμού από τα συστατικά που μπορείτε να έχετε διαθέσιμα οποιαδήποτε στιγμή στην κουζίνα σας! Το ξίδι, η σόδα και ο χυμός λεμονιού είναι συστατικά βάσεις για σχεδόν κάθε σπιτικό καθαριστικό προϊόν.
Σε μερικές συνταγές μπορεί να πρέπει να προσθέσετε μια ή δύο σταγόνες από το κανονικό απορρυπαντικό για τα πιάτα, αν και οποιοδήποτε σαπούνι θα κάνει. Τα σαπούνια με φυτική βάση είναι προτιμότερα για να διατηρήσετε το καθαριστικό σας όσο το δυνατόν πιο «πράσινο».
Όχι μόνο θα διαπιστώσετε ότι το σπίτι σας είναι φρεσκότερο με τη χρησιμοποίηση των απορρυπαντικών που έχετε κάνει μόνοι σας, αλλά ακόμα και οι πνεύμονες σας θα σας ευχαριστούν. Ορίστε μερικές ιδέες για να καθαρίζετε οικολογικά και με ασφάλεια:
1. Μαγειρική Σόδα:Χρησιμοποιήστε την όπως οποιαδήποτε σκόνη καθαρισμού.Βουτήξτε μισό λεμόνι στη σόδα ψησίματος και τρίψτε σκληρά για να αφαιρέσετε τη βρωμιά.Αναμείξτε ένα κουτάλι σόδας με μία κουταλιά σκόνη βόραξ για να κάνετε το δικό σας απορρυπαντικό για το πλυντήριο των πιάτων σας.Για τη δυσοσμία από τα αποτσίγαρα, βάλτε στον πάτο ενός σταχτοδοχείου 4 κουταλιές σόδα με 3 σταγόνες από ένα αιθέριο έλαιο.
2. Λεμόνια:Χρησιμοποιήστε το χυμό για να καθαρίσετε πάγκους, να λάμψετε νεροχύτες, και άλλες επιφάνειες.Χρησιμοποιήστε τον χυμό αυτό για να αφαιρέσετε τις αυτοκόλλητες ετικέτες και άλλες κόλλες.Φυλάξτε τις φλούδες, ξεράνετε τες σε έναν φούρνο για να απελευθερώσετε τα αρωματικά έλαια τους και να αρωματίσετε την κουζίνα.Τρίψτε φρέσκες φλούδες στα τοιχώματα του κάδου των απορριμμάτων σας.Για την σκουριά και το γράσο, ο χυμός του λεμονιού αναμεμειγμένος με χοντρό αλάτι, είναι ιδανικός! Αν είναι σε λευκό ύφασμα ρίξτε λεμόνι και αλάτι και αφήστε το στον ήλιο για μία με δύο ώρες. Έπειτα πλύνετε το όπως συνηθίζετε.
3. Ξίδι:Ρίξτε ξίδι μαζί με νερό στην κανάτα της καφετιέρας σας,  μια φορά το μήνα για να αφαιρέσει την συγκέντρωση υπολειμμάτων.Εάν έχετε τσαγιέρα, βράστε ξίδι με νερό για να αφαιρέσετε το χρώμα.Ένα φλιτζάνι ξιδιού είναι ένα πράσινο μαλακτικό για τα ρούχα. Η μυρωδιά του διαλύεται μόλις ξεραθεί.Το ξίδι σκοτώνει τη μούχλα στο λουτρό, το ψυγείο και αλλού.Για τα τζάμια και τους καθρέπτες, ανακατέψτε 2 κουταλιές ξύδι ανά λίτρο ζεστού νερού και καθαρίστε τα, χρησιμοποιώντας παλιές εφημερίδες αντί για χαρτί κουζίνας ή ύφασμα.Για τα χαλιά, χρησιμοποιείστε 3 μέρη χλιαρού νερού και ένα μέρος λευκού ξυδιού. Με μαλακή βούρτσα και λίγο διάλυμα (για να μη μείνει πολλή υγρασία στο χαλί), το βουρτσίζετε προς την κατεύθυνση του πέλους του. Στεγνώστε το χαλί σε σκιερό και δροσερό μέρος. Τον ίδιο τρόπο μπορείτε να χρησιμοποιείτε για να φρεσκάρετε τα χρώματα των χαλιών σας ανά διαστήματα, με ένα απλό πέρασμα με πανί.
4.  Ελαιόλαδο
  • Για τα ξύλινα έπιπλα και τα ξύλινα πατώματα, το μείγμα από ένα μέρος ελαιόλαδο και ένα μέρος χυμό λεμονιού θα τα καθαρίσει και θα τα γυαλίσει.
  • Για το πλύσιμο των πιάτων, χρησιμοποιήστε πράσινο ή άσπρο σαπούνι από λάδι ελιάς. Το τριμμένο σαπούνι ελιάς, διαλυμένο σε ζεστό νερό, χρησιμοποιείται για γενικό καθαρισμό, για πλύσιμο πιάτων, για σφουγγάρισμα δαπέδων και βέβαια για πλύσιμο ρούχων. Για επίμονους λεκέδες, προσθέστε λίγο ξίδι.
5. Αλάτι
  • Για να καθαρίσετε τις κηλίδες από το φούρνο, σκορπίστε αλάτι όταν είναι ακόμη ζεστός και καθαρίζετε μόλις κρυώσει.
Με αυτά τα πανίσχυρα καθαριστικά, ποιος χρειάζεται χημικά;

petitemaisonblog
http://greenplanetfree.blogspot.com/2012/04/blog-post_08.html#more 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσφέρετε στο μικρό παιδί διεξόδους, αντί να του προκαλείτε φόβο

Ένα παράδειγμα Μερικές φορές, μια συναισθηματικώς φορτισμένη αντίδραση εκ μέρους μας ενδέχεται να τρομάξει...