Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Αν ξέραμε τι παγωτά τρώμε! 5 συνταγές για σπιτικό παγωτό χωρίς παγωτομηχανή

Νομοθετικό κενό και ανύπαρκοι έλεγχοι. 
ΠΡΟΣΕΞΤΕ! 
Νικος Κατσαρός
π. πρόεδρος ΕΦΕΤ

.
Τα παγωμένα γλυκίσματα πού περιέχουν φοινικέλαιο η έλαιο ινδικής καρύδας, που συχνά προστίθεται στα παγωτά και συνήθως δεν αναγράφεται, προκαλούν βλάβες στην υγεία. 
.
Όλοι γνωρίζουμε ότι τα παγωτά είναι παγωμένα προϊόντα γάλακτος και κρέμας γάλακτος, και κακάο (αν πρόκειται για παγωτά σοκολάτας) με διάφορες γεύσεις (συνήθως από συνθετικές ουσίες) βανίλιας, λεμόνι κλπ. 
Δυστυχώς οι περισσότεροι καταναλωτές δεν γνωρίζουν την διαφορά ανάμεσα σε παγωτά και παγωμένα γλυκίσματα ή επιδόρπια παγωτού και που είναι συνήθως τα παγωτά οικογενειακής συσκευασίας και βρίσκονται στα ίδια ράφια με τα παγωτά στα πολυκαταστήματα και αλλού.