Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

ΔΙΠΛΕΣ!

ΥΛΙΚΑ:
- 5 αβγά.
- λίγες σταγόνες, κονιάκ.
- ο χυμός ενός πορτοκαλιού και το ξύσμα του.
- αλεύρι σκληρό, όσο χρειαστεί.
ΣΙΡΟΠΙ:
1 φλυτζάνι μέλι.
1 φλυτζάνι ζάχαρη.
1 φλυτζάνι νερό.
ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ:
- καρύδια χοντροκομμένα.
- κανέλλα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Χτυπάτε τα αβγά με το κονιάκ, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού. Προσθέτετε το αλεύρι, για να γίνει ζύμη και ζυμώνετε μέχρι να μπορεί να ανοιχτεί, λεπτό φύλλο.
2. Ανοίγετε, ένα- ένα τα φύλλα και κόβετε λουρίδες μήκους 10 εκ. και πλάτους 5 εκ.
3. Ρίχνετε τις δίπλες σε καυτό λάδι και με τη βοήθεια 2 πειρουνιών, τις διπλώνετε σαν σεντόνι, στα τρία. Μόλις ροδίσουν τις βγάζετε, σε απορροφητικό χαρτί.
4. Όταν τηγανιστούν όλες, τις μελώνετε με το σιρόπι που έχετε ετοιμάσει. Τοποθετείτε σε πιατέλα και πασπαλίζετε με καρύδι τριμμένο και κανέλλα!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου