Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ !

ΥΛΙΚΑ:                                                                 
- 1 πακέτο(450 γραμ.)φρέσκο βούτυρο γάλακτος.
- 1/4  βούτυρο φυτίνη.
- 1/2 του φλυτζανιού, ζάχαρη.
- 2 κρόκους και ένα αβγό, ολόκληρο.
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα, διαλυμένη σε ελάχιστο χυμό λεμόνι.
- λίγη βανίλια σε σκόνη.
- 300-400 γραμμάρια, αμυγδαλόψυχα, χοντροκομμένη και καβουρντισμένη.
- ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα.
- λίγο ανθόνερο για μυρωδιά.
- αλεύρι( για όλες τις χρήσεις), όσο πάρει.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Χτυπάτε σε ένα μεγάλο δοχείο, τη ζάχαρη με το φρέσκο βούτυρο και τη φυτίνη, για αρκετή ώρα μεχρι να ασπρίσουν και να γίνουν σαν αφρός.
2. Προσθέτετε τους κρόκους, το ολόκληρο αβγό, τη βανίλια, το κονιάκ και τη σόδα, διαλυμένη σε λίγο χυμό λεμονιού, και συνεχίζετε το χτύπημα, για πέντε ακόμη λεπτά.
3. Προσθέτετε το αλεύρι και ζυμώνετε, μέχρι να αποκτήσετε ζύμη που να πλάθεται σχετικά εύκολα. Ρίχνετε στο μίγμα και τα καβουρντισμένα αμύγδαλα και ξαναζυμώνετε.
4. Δίνετε στους κουραμπιέδες το σχήμα που θέλετε, χρησιμοποιώντας φορμάκια,ή τα χείλη ενός ποτηριού και τους τοποθετείτε σε μεγάλο ταψί. Ψήνετε στους 160 βαθμούς, όση ώρα χρειάζεται για να στεγνώσουν καλά στο εσωτερικό τους.
5. Όσο είναι ακόμη χλιαροί, τους ραντίζετε με ανθόνερο και τους πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
ΚΑΛΟΦΑΓΩΤΟΙ!!!
ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου