Σάββατο 30 Ιουνίου 2018

γλυκό ψυγείου με πορτοκαλάδα...πολύ Καλοκαιρινό!!!!!

 Για το γλυκό ψυγείου με πορτοκαλάδα θα χρειαστείτε

  • 1 πακέτο ‏άνθος αραβοσίτου Γιώτης (μεγάλο)
  • 3 ποτήρια ‏γάλα
  • 3 ποτήρια ‏πορτοκαλάδα χωρίς ανθρακικό
  • 2 ποτήρια ‏ζάχαρη
  • 2 πακέτα ‏μπισκότα πτι-μπερ


Εκτέλεση

1
Σε ένα τάπερ ή πιρέξ, βάζετε μία στρώση πτι μπερ, αφού τα έχετε βουτήξει λίγο στο γάλα.
2
Σε κατσαρολάκι βάζετε τη μισή ποσότητα της κρέμας γιώτης και 1 ποτήρι ζάχαρη και 3 ποτήρια γάλα και το βράζετε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας, μέχρι να πήξει.
3
Ρίχνετε το μείγμα πάνω στα πτι-μπερ και βάζετε άλλη μία στρώση μπισκότα.
4
Σε κατσαρολάκι βάζετε την υπόλοιπη κρέμα γιώτης και 1 ποτήρι ζάχαρη και 3 ποτήρια πορτοκαλάδα χωρίς ανθρακικό.
5
Το βράζετε σε σιγανή φωτιά μέχρι να πήξει και το ρίχνετε πάνω από τα μπισκότα.
6

Αφού κρυώσει το γλυκό το τοποθετείτε στο ψυγείο.
https://www.foodmaniacs.gr/syntages/glyko-psygiou-portokalada/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου