Για το γλυκό ψυγείου με πορτοκαλάδα θα χρειαστείτε
- 1 πακέτο άνθος αραβοσίτου Γιώτης (μεγάλο)
- 3 ποτήρια γάλα
- 3 ποτήρια πορτοκαλάδα χωρίς ανθρακικό
- 2 ποτήρια ζάχαρη
- 2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ
Εκτέλεση
1
Σε ένα τάπερ ή πιρέξ, βάζετε μία στρώση πτι μπερ, αφού τα έχετε βουτήξει λίγο στο γάλα.
2
Σε κατσαρολάκι βάζετε τη μισή ποσότητα της κρέμας γιώτης και 1
ποτήρι ζάχαρη και 3 ποτήρια γάλα και το βράζετε σε χαμηλή φωτιά
ανακατεύοντας, μέχρι να πήξει.
3
Ρίχνετε το μείγμα πάνω στα πτι-μπερ και βάζετε άλλη μία στρώση μπισκότα.
4
Σε κατσαρολάκι βάζετε την υπόλοιπη κρέμα γιώτης και 1 ποτήρι ζάχαρη και 3 ποτήρια πορτοκαλάδα χωρίς ανθρακικό.
5
Το βράζετε σε σιγανή φωτιά μέχρι να πήξει και το ρίχνετε πάνω από τα μπισκότα.
6
Αφού κρυώσει το γλυκό το τοποθετείτε στο ψυγείο.
https://www.foodmaniacs.gr/syntages/glyko-psygiou-portokalada/
https://www.foodmaniacs.gr/syntages/glyko-psygiou-portokalada/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου