Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Όσπρια, Cayenne Pepper, Καυτός Δυναμίτης Πρωτεΐνης,

Όσπρια, μια άριστη  μη ζωική πηγή πρωτεΐνης. Το βασικό χαρακτηριστικό των οσπρίων είναι ότι περιέχουν μεγάλο ποσοστό από αφομοιώσιμες πρωτεΐνες, γι αυτό και ονομάζονται «το κρέας του φτωχού”, που αποτελούν βασικό συστατικό της ανθρώπινης διατροφής. Τα φασόλια αλλά και όλα τα όσπρια ανήκουν στις βασικές τροφές των ανθρώπων από τα πολύ πολύ παλιά χρόνια. Οι πρωτεΐνες που περιέχουν τα όσπρια, μπορούν να υποκαταστήσουν τις ζωικές πρωτεΐνες, ειδικά τα φύτρα τους, που είναι απαραίτητες για τη διατροφή του ανθρώπου.
Μια κούπα (172g)  φασόλια μαγειρεμένα περιέχουν:
  • Θερμίδες: 227
    Πρωτεΐνες: 15.2g
    Υδατάνθρακες: 40.8g
    Συνολικό λίπος: 0.9g
    Φυτικές ίνες: 15g
Είναι εξαιρετική πηγή:
  • Σιδήρου (3.61mg),
  • Μαγνησίου (120mg),
  • φώσφορου (241mg)
  • και Φυλικού οξέος (256mcg)
  • και καλή πηγή: Ψευδάργυρου (1.93mg),
  • θειαμίνης (.42 mg),
  • και νιασίνης (2mg)cayenne pepper (Καγιέν πιπεριές) η Καυτή Πιπεριά.
    Το cayenne pepper είναι ένας από τους πιο ταχείς δραστικούς ενισχυτές για την καρδιά και αυτό διότι τροφοδοτεί την καρδιά άμεσα. Να πως δουλεύει: Το cayenne pepper διατηρεί την καλή λειτουργία του “ποταμού της ζωής”, επίσης γνωστού σαν κυκλοφορία του αίματος. Ένας μπλοκαρισμένος “ποταμός της ζωής” οδηγεί σε στενώσεις που προκαλούν έλλειψη οξυγόνου, πράγμα το οποίο οδηγεί σε οργανική δυσλειτουργία, αρρώστιες και σε σοβαρές περιπτώσεις καρδιακή προσβολή.
    Το cayenne pepper (είθισται να λέγετε πιπέρι, ενώ δεν είναι πιπέρι, είναι πιπεριά, δες την εικόνα) λειτουργεί σαν αποφρακτικό που διαπερνά τα μπλοκαρίσματα, προσφέροντας οξυγονωμένο αίμα στα άρρωστα όργανα πολύ γρηγορότερα από οποιοδήποτε φάρμακο ή βότανο. Αλλά αυτά δεν είναι μόνο αυτά,η cayenne pepper έχει πολλά ανεκτίμητα πλεονεκτήματα υγείας.
    Το cayenne pepper λαμβανόμενο εσωτερικά σαν τσάι θα σταματήσει την αιμορραγία – ακόμη και σε μια σοβαρή πληγή ή τραύμα από σφαίρα – στις περισσότερες περιπτώσεις μέχρι να μετρήσετε ως το 10.
    Το cayenne pepper έχει φυσικό ισχυρή εξισορροπητική επίδραση στην πίεση του αίματος. Όταν ενεργήσει στην κυκλοφορία του αίματος – πράγμα που το κάνει αμέσως – ρυθμίζει την πίεση του αίματος από την κορυφή του κεφαλιού σας μέχρι τα δάχτυλα των ποδιών σας. Έτσι μειώνεται η υψηλή πίεση. Το cayenne pepper είναι ένα δώρο στην ανθρωπότητα. Ένα πάμφθηνο δώρο – φάρμακο για την υγεία μας. Αντιλαμβάνεσαι θεωρώ πως και γιατί δεν βολεύει τις φαρμακοβιομηχανίες, γιατί επιπλέον δεν πατεντάρεται.
    Ευχαριστώ πολύ, το blog," μια στάλα",από το οποίο αντέγραψα μόνο δύο μικρά αποσπάσματα, από την εξαιρετική του ανάρτηση!
    http://miastala.com/s/archives/22869 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου