Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020

Δίον: Η ιερή πόλη των αρχαίων Μακεδόνων

   Επίσκεψη στο αρχαιολογικό πάρκο του Δίου! Καταπληκτικό μέρος, καταπράσινο, με θετική ενέργεια και τα αρχαία εκθέματα να μοιάζουν να αναδύονται από τη φύση!!!!Ένας πολιτιστικός και περιβαλλοντικός θησαυρός! Όσον αφορά την αξιοποίηση, είναι περιποιημένος χώρος, με πολλές ενημερωτικές πινακίδες, αλλά και τις γνωστές Ελληνικές παθογένειες, πολλά χόρτα δεν διευκολύνουν την πρόσβαση σε κάποιους χώρους....και οι τουαλέτες χρειάζονται ανακαίνιση! Πρέπει κατά τη γνώμη μου να τοποθετήσουν και φύλακες...Δεν είδα πουθενά! Όσο για το Μουσείο μικρό, αλλά άριστα οργανωμένο με τα ανεκτίμητης αξίας αγάλματα και άλλα ευρήματα, να εκτίθενται στον χώρο του, τα οποία έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη από τον αρχαιολογικό χώρο!
    Γι΄αυτό σας συνιστώ να επισκεφτείτε πρώτα το μουσείο και μετά τον αρχαιολογικό χώρο! Άλλωστε το εισιτήριο είναι ενιαίο για το μουσείο και τον αρχαιολογικό χώρο στην τιμή των 8,00 ευρώ το άτομο. Μην ξεχάσετε να επισκεφτείτε και να δείτε και στο διπλανό κτίριο την αρχειοθήκη με τα αρχαιολογικά ευρήματα όπως ανασκάπτονται και καθαρίζονται.
Σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα γίνονται προβολές οπτικοακουστικού υλικού, σχετικού με το αρχαίο Δίον και τον Όλυμπο.! Αξέχαστη εμπειρία!! 
























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου