Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

Πώς διατηρούνται τα Καλοκαιρινά φρούτα


Τα φρέσκα φρούτα του Καλοκαιριού, συντηρούνται ως εξής:


ΚΕΡΑΣΙΑ
  Για να διατηρηθούν φρέσκα τοποθετήστε τα στη συντήρηση του ψυγείου χωρίς να αφαιρέσετε το κοτσάνι και χωρίς να τα πλύνετε, μέχρι να τα καταναλώσετε ( η υγρασία επιταχύνει την αλλοίωση), τοποθετώντας σε ένα μπολ .Επειδή αλλοιώνονται γρήγορα,φροντίστε να τα καταναλώσετε μέσα 4 έως 5 ημέρες. 
ΡΟΔΑΚΙΝΑ - ΝΕΚΤΑΡΙΝΙΑ 
   Για να διατηρηθούν, καλό είναι να μην τα βάζετε στο ψυγείο πριν ωριμάσουν, γιατί η ψύξη τα κάνει άνοστα, να τα αποθηκεύετε σε θερμοκρασία δωματίου. Αν είναι αρκετά ώριμα αποθηκεύστε τα στο ψυγείο αλλά καταναλώστε τα σε 3-4 ημέρες.
ΚΑΡΠΟΥΖΙ 
   Για να διατηρηθεί βάλτε το στο ψυγείο καλύτερα χωρίς να το κόψετε, γιατί έτσι μπορεί να διατηρηθεί έως και 15 ημέρες. Αν το κόψετε και το καλύψετε με μεμβράνη η διάρκεια δε θα ξεπεράσει τις 3-4 ημέρες.
ΠΕΠΟΝΙ 
   Για να διατηρηθεί τοποθετήστε το ολόκληρο στο ψυγείο γιατί έτσι θα κρατήσει για περίπου 10 ημέρες, ωστόσο πρέπει να γνωρίζετε ότι τα φρούτα είναι πιο γευστικά σε θερμοκρασία δωματίου, γι’ αυτό όταν πρέπει να το κόψετε, βγάλτε το πρώτα από το ψυγείο και αφήστε το να ξεπαγώσει για περίπου 30 λεπτά πριν το σερβίρετε.
ΣΤΑΦΥΛΙΑ 
   Διατηρούνται στο ψυγείο για λίγες ημέρες σε χαμηλές θερμοκρασίες για να μην αφυδατωθούν.
ΦΡΑΟΥΛΕΣ
   Οι φράουλες μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο 30-35 ώρες, γιατί είναι από τα πλέον «ευαίσθητα» φρούτα.  Αν  πλυθούν και κοπούν μπορούν να διατηρηθούν έως και 48 ώρες. Βάλτε τις σε ένα μπολάκι και ρίξτε τους λίγο κονιάκ.Όταν όμως τις αγοράζετε προσέξτε να μην είναι πολύ ώριμες.
ΣΥΚΑ 
  Τα σύκα είναι αρκετά ευαίσθητα φρούτα, γι’ αυτό πρέπει αν γίνεται να καταναλώνονται άμεσα μετά την αγορά τους. Διατηρήστε τα στο ψυγείο για  δυο-τρεις ημέρες  σε ένα ρηχό σκεύος και καλύψτε τα με χαρτί κουζίνας,για να μην αφυδατωθούν.
ΒΕΡΙΚΟΚΑ
   Τα βερίκοκα δεν πρέπει να είναι πολύ σκληρά και πρέπει να έχουν και το άρωμα που τα χαρακτηρίζει. Εκτός από την κλασική συντήρηση τα βερίκοκα μπορούν να κοπούν στη μέση, αφού πρώτα πλυθούν, και αφού βγάλετε το κουκούτσι βάλτε τα στην κατάψυξη.
.....Και θυμηθείτε: Τα φρούτα χαρίζουν υγεία και ομορφιά!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου