Πέμπτη, 9 Μαΐου 2013

Σπιτικό παγωτό!


Υλικά
3 βανίλιες
Μισό λίτρο γάλα(πλήρες)
3 κρόκους αυγών
80 γραμ. άχνη ζάχαρη
 Εκτέλεση:
Ανακατέψτε στο μίξερ τη μισή ζάχαρη, τη βανίλια και τους κρόκους των αυγών και  μέχρι να ασπρίσουν και να γίνουν αφράτα. Ζεστάνετε  σε μια κατσαρόλα το γάλα και την υπόλοιπη ζάχαρη(μόνο ζέσταμα, όχι να κάψουν).
Ανακατέψτε και τα 2 μίγματα καλά- καλά  με μια ξύλινη κουτάλα ώστε να ενωθούν . Βάλτε πάλι το μίγμα  στη φωτιά και ανακατεύετε συνεχώς, μέχρι να γίνει μια  παχύρρευστη κρέμα. Βάλτε το μίγμα μέσα στο σκεύος  στο οποίο θα το παγώσετε   και αφήστε το να κρυώσει, πριν το βάλετε στην κατάψυξη. Καταψύξτε για 3- 4 ώρες τουλάχιστον....και σερβίρετε!
Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου