-1) ανακαλύφθηκε στο σπανάκι το 1941 και ονομάστηκε " φυλλικό οξύ"από τη λέξη φύλλο ή
φολικό οξύ από τη λατινική λέξη για το φύλλο -folium- έτσι
οι όροι φυλλικό οξύ και φολικό οξύ είναι συνώνυμες
- σε επόμενη ανάρτηση όλες οι πληροφορίες για το φολικό οξύ
-
-2) όπως είναι αναμενόμενο η βιταμίνη βρίσκεται κυρίως
στα πράσινα φυλλώδη λαχανικά...
-3) το φολικό οξύ
είναι ζωτικής σημασίας για τη σύνθεση του DNA καθώς και
για πολλές άλλες σημαντικές κυτταρικές λειτουργίες...
-4) παρά το γεγονός ότι το φολικό οξύ δεν είναι ένα αντιοξειδωτικό εντούτοις
ενισχύει το αντιοξειδωτικό δίκτυο του οργανισμού και ως εκ τούτου έχει και αυτό πρωτεύουσα θέση στη διατροφή μας...
-5) οι τέσσερις βιταμίνες του συμπλέγματος Β που είναι πιο σημαντικές για τον εγκέφαλό μας είναι
η βιταμίνη Β12
η βιταμίνη Β6
η βιταμίνη Β3 και
το φολικό οξύ ή φυλλικό οξύ...
-6) το σύμπλεγμα των βιταμινών Β βοηθάει τον προεμμηνορροϊκό ή μέσα-εμμηνορροϊκού κύκλο...
-7) όταν υπάρχουν προβλήματα στα ούλα υποδεικνύουν την ανάγκη λήψης φυλλικού οξέος...
-8) καθημερινή κατανάλωση -μέσω της διατροφής -
βιταμίνης C
ασβεστίου
μαγνησίου
βιταμίνης Β6
βιταμίνης Β-12
φολικού οξέως και
βιταμίνης C είναι ιδανική σε περιπτώσεις κατάθλιψης...
-9) σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον πολλές καρδιακές νόσοι θα μπορούσαν να αποφευχθούν κάθε χρόνο αν ο καθένας είχε εντάξει στην καθημερινή του διατροφή τροφές που περιείχαν φολικό οξύ...
και
-10) το μόνο που χρειάζεται ο οργανισμός μας είναι μόνο 200 μικρογραμμάρια φολικού οξέως την ημέρα...
-11) τα ερυθρά αιμοσφαίρια είναι χτισμένα και με
βιταμίνη Β-12
φολικό οξύ και
βιταμίνη Β6
και να θυμόμαστε:
-12) το φυλλικό οξύ μπορεί να καταστραφεί από την έκθεση σε μεγάλη θερμότητα και στο έντονο φως
thalia
οι immuvit περίεχουν και βιταμίνη B και γενικά είναι οι καλύτερες για μια ισσοροπημένη διατροφή!
ΑπάντησηΔιαγραφή