Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Λαμπερή επιδερμίδα με φρούτα και λαχανικά



Πέντε μερίδες φρούτα και λαχανικά ημερησίως μπορούν να μας χαρίσουν φυσική ομορφιά και επιδερμίδα που κυριολεκτικά ακτινοβολεί, όπως τουλάχιστον υποστηρίζουν ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Αγίου Ανδρέα στη Σκοτία.
Οι ειδικοί μελέτησαν την επίδραση των καροτενοειδών, δηλαδή των κιτρινο-κόκκινων χρωστικών που υπάρχουν σε φρούτα και λαχανικά (καρότα, κόκκινες πιπεριές, ντομάτες, βατόμουρα κ.ά.) στην απόχρωση της επιδερμίδας.
Για τις ανάγκες της έρευνας, οι επιστήμονες παρακολούθησαν τη διατροφική συμπεριφορά 35 εθελοντών, τους οποίους μάλιστα φωτογράφιζαν ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Όσοι από αυτούς δε αύξησαν την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών ανά δύο μερίδες καθημερινά απέκτησαν πιο λαμπερή επιδερμίδα σε διάστημα μόλις έξι εβδομάδων.
Τα στοιχεία αυτά οδήγησαν στο συμπέρασμα πως τα καροτενοειδή, κατά την απορρόφησή τους από τα λιποκύτταρα, άλλαζαν την απόχρωση του δέρματος δίνοντάς του χρυσαφένιο τόνο.
Η μελέτη, ωστόσο, προχώρησε ένα βήμα παραπέρα: Όσοι έτρωγαν περισσότερα φρούτα και λαχανικά αξιολογήθηκαν από άλλους εθελοντές ως πιο ελκυστικοί σε σχέση με όσους κατανάλωναν μικρότερες ποσότητες.
Πηγή: Elle
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=131688&catID=68&newslet=1 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου