Κεφτεδάκια....φτωχά! (αλλά πολύ νόστιμα...)

   Τις δύσκολες εποχές που διανύουμε, ας θυμηθούμε, παλιές, οικονομικές αλλά πολύ νόστιμες, Ελληνικές συνταγές!
Ας θυμηθούμε, τα "ψευτοκεφτεδάκια", τα οποία είναι πεντανόστιμα και  έχουν πολύ μικρό κόστος!
   Σας δίνω μια πολύ εύκολη συνταγή,με κολοκυθάκια, η οποία είναι: " τρία σε ένα"!!!
Δηλαδή, μπορούμε να αντικαταστήσουμε, τα κολοκυθάκια, με ντομάτες ή βρασμένα ρεβύθια και να φτιάξουμε αντίστοιχα, τριών ειδών "ψευτοκεφτέδες":
1) κολοκυθοκεφτέδες
2) ντοματοκεφτέδες
3) ρεβυθοκεφτέδες

ΥΛΙΚΑ
4-5 κολοκυθάκια, ή, 4-5 ντομάτες κόκκινες, σφιχτές, ή, ένα βαθύ πιάτο, ρεβύθια, βρασμένα
ένα μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο και ένα σκόρδο (προαιρετικά).
λίγο μαϊντανό, λίγο άνιθο και λίγο δυόσμο, ψιλοκομμένα.
λίγη φέτα, τριμμένη.
1 αυγό.
αλάτι, πιπέρι.
λίγο ελαιόλαδο,  λίγο γάλα,  λίγο ξύδι. 
φρυγανιά τριμμένη, όση χρειαστεί.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβουμε στον τρίφτη (στο χοντρό), τα κολοκυθάκια και τα στίβουμε πολύ καλά.
(Το ίδιο κάνουμε και για τις ντομάτες, ενώ τα ρεβύθια, τα έχουμε βράσει, πρώτα. )
Ρίχνουμε, όλα τα υπόλοιπα  υλικά και στο τέλος, την τριμμένη φρυγανιά, τόση, όση χρειαστεί, να πλάθεται καλά η ζύμη, σε κεφτεδάκια!
Τα τηγανίζουμε, σε καυτό ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά και τα γυρίζουμε συχνά, ώστε να καλοψηθούν!
Τα τοποθετούμε, σε πιατέλα στην οποία έχουμε στρώσει, χαρτί κουζίνας και σερβίρουμε!!!
Απλά και πολύ οικονομικά!
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συναγερμός» για θωράκιση απέναντι στην ιλαρά

Μετά τα κρούσματα ιλαράς σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και τα κρούσματα που έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα, σε παιδιά κ...