ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ, ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙ!

ΡΟΛΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ, ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
  Μια πολύ ωραία ιδέα για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι και συγχρόνως πολύ οικονομική, είναι το ρολό κοτόπουλο.
ΥΛΙΚΑ:
 - 1 ρολό, έτοιμο ή θα σας το ετοιμάσει ο χασάπης.
-Τυριά της αρεσκείας σας, μανιτάρια,2 κόκκινες πιπεριές, 2 πιπεριές πράσινες, 2-3 σκελίδες σκόρδο,κρεμμύδι, 2-3 καρότα, ζαμπον(προαιρετικά), αλάτι, πιπέρι, κάρυ, ελαιόλαδο, μουστάρδα.
ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΨΗΣΙΜΟ

- Αγοράζετε, ένα έτοιμο ρολό κοτόπουλο, ή αν προτιμάτε, λέτε στο χασάπη, να σας το ετοιμάσει εκείνος, από στήθη κοτόπουλου τα οποία θα γεμίσετε, με υλικά της αρεσκείας σας,(ζαμπόν, κασέρι, κεφαλοτύρι, φέτα, σκόρδο, πιπεριές πράσινες και κόκκινες, αλάτι, πιπέρι, κάρυ.....) και θα σας το δέσει με σπάγκο.
- Το αλείφετε, εξωτερικά με χυμό λεμονιού, λίγη μουστάρδα και πάπρικα και το σωτάρετε, σε ένα μεγάλο τηγάνι, με λίγο ελαιόλαδο, μέχρι να ροδίσει.
- Το αποσύρετε από τη φωτιά και το τοποθετείτε, σε μια πιατέλα στην οποία έχετε στρώσει χαρτί κουζίνας.
- Κόβετε σε ροδέλες, καρότα, πιπεριές, κρεμμύδι και μανιτάρια. 
- Τα σωτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο και τα σβήνουμε με λευκό κρασί, μέχρι να εξατμιστεί.
- Τοποθετούμε το ρολό και τα σωταρισμένα λαχανικά στη γάστρα, προσθέτουμε νερό και αλατοπίπερο, αν χρειάζεται. (Αν μέσα στο ρολό όταν σας το τύλιξαν, έρριξαν αρκετό αλατοπίπερο, μη ρίχνετε άλλο γιατί θα γίνει αρμυρό. Μη ξεχνάτε και τα τυριά που έχει στη γέμιση).
- Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε περίπου 2 ώρες στους 180 βαθμούς.
- Ξεσκεπάζουμε στο τέλος τη γάστρα και αφήνουμε λίγα λεπτά στο γκριλ, να πάρει χρώμα.
- Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι,2 ροδέλες ρολού και λίγα λαχανικά στο πλάϊ. 
- Μπορείτε, αν δεν θέλετε ρύζι να σερβίρετε με πατάτες.
( Για περισσότερα άτομα, ετομάζουμε μεγαλύτερο ρολό με 3 ή 4 στήθη)
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ! 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Χριστούγεννα τότε...... και τώρα......

Ανακάλυψα στο διαδίκτυο τις παρακάτω φωτογραφίες από την Χριστουγεννιάτικη Αθήνα του 1950-1960, τότε που υπήρχε φτώχεια αλλά κα ελπίδα γι...